No comments yet

Braveheart Marine brengt Patriot in de vaart

Javelin International heeft onlangs de vierde Javelin aan Braveheart Marine afgeleverd, de Javelin 25.25. Het zeewaardige multifunctionele werkschip is specifiek ontwikkeld en gebouwd voor crew tendering, hydrografisch en seismologisch onderzoek en survey activiteiten. Met de woorden: “ik wens u en uw bemanning een behouden vaart toe”, doopte Clara Eschbach, een Braveheart-medewerkster van het eerste uur, het schip tot ‘Patriot’.

De bouw van de Javelin is tevens een van de pijlers onder de ZZL-subsidieaanvraag die Braveheart Marine samen met het maritieme cluster van de BKU en ROC Friese Poort heeft gedaan. De verwachting is dat de subsidie van 500.000 euro binnenkort zal worden toegekend.

Multifunctioneel
De Javelin is een multifunctioneel schip. Het is geschikt voor crew tendering, hydrografische survey werkzaamheden en support activiteiten zoals, aanleg en onderhoud van windmolenparken, transport van proviand en materialen en duikwerkzaamheden. De Javelin 25.25 kan 24 uur per dag, 7 dagen per week, voorbij de 200 mijlszone operationeel zijn. Een dergelijk groot werkgebied brengt met zich mee dat de bemanning soms langere tijd op zee zal verblijven. Daarom beschikt de Javelin niet alleen over veel werkruimte en 12 zitplaatsen maar ook over 10 slaapplaatsen, twee toiletten en een douche, een watermaker en een volledig uitgeruste keuken.

Aan het werk voor Tideway
Na de doop en de proefvaarten voer de Patriot naar Zeebrugge om voor Tideway crew tender en hydrografische survey werkzaamheden te verrichten ten behoeve van het Rentel offshore windmolenpark voor de Belgische kust.

De Doop
Clara Eschbach, die vanaf de oprichting van Braveheart, 12 jaar geleden, als een trouwe, loyale en hardwerkende medewerkster heeft bijgedragen aan de groei van het bedrijf, heeft het schip gedoopt. ‘Clara staat symbool voor de hardwerkende medewerkers van het internationale georiënteerde Urker bedrijf’, aldus een trotse Jelle Hakvoort. Nadien was er gelegenheid om een proefvaart op het schip te maken.

Partners
De stabiliteit, comfort en snelheid zijn de belangrijkste pijlers van het schip. Het Javelin concept is door het Marin Instituut in Wageningen getest en doorgerekend om de stabiliteit (Roll en Pitch) van dit schip te optimaliseren. Javelin International heeft de bouw zelf gefaciliteerd en Baaiman Jachtbouw heeft de cascobouw voor zijn rekening genomen.

Voor een nadere technische specificatie: http://www.javelin-international.com/javelin-type/javelin-25-25

Post a comment